L’Ajuntament de Manresa i la Fundació Santa Clara han signat aquest divendres un conveni de col·laboració per projectes socials i de suport a famílies amb necessitats. Concretament mitjançant la Plataforma d’Aliments, la residència Rosa Oriol i també el programa de pisos socials. L’acord estableix que la fundació rebrà una subvenció de 54.150 euros per part de l’Ajuntament.

Les persones susceptibles de rebre aquest ajut han d'haver estat atesses prèviament pels Serveis Socials municipals.

El conveni l’han signat l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i pel president de la Fundació del Convent de Santa Clara, Gabriel Prat. Els ha acompanyat també la regidora d’Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària.

Segons el conveni de col·laboració, la subvenció anirà destinada a atendre les famílies derivades de Serveis Socials i proporcionar ajuda en aliments, segons les indicacions dels professionals. Atendre les persones derivades de Serveis Socials a la Residència Rosa Oriol i als pisos d'acollida, segons els criteris de perfil establerts i el límit de places/pisos del servei; i destinar la totalitat de la subvenció econòmica a la compra i altres productes necessaris a la Plataforma d'Aliments per garantir aliments bàsics als seus destinataris i per cobrir despeses de lloguer i subministraments dels pisos domiciliats a Manresa.

A l’acord l'Ajuntament i la Fundació Santa Clara es comprometen a treballar conjuntament per gestionar el punt de distribució d'aliments a la ciutat de Manresa; facilitar informació periòdica sobre la gestió del banc d’aliments i del funcionament del programa informàtic eQuàliment; facilitar informació periòdica sobre l’estada en la residència dels usuaris en seguiment de Serveis Socials i en general, sobre la marxa del servei; i facilitar informació periòdica sobre la gestió del programa de pisos d’acollida.

Els 54.150 euros és el mateix import que l'Ajuntament va dedicar l'any passat a la Fundació Santa Clara.