La rotonda del Guix, la més propera al barri de Viladordis situada davant del parc de l'Agulla, milloraran el seu aspecte gràcies a l'acord pel qual l'Ajuntament de Manresa paga les plantes i les empreses Uniplant, Vivers Serra i la secció de jardineria d'Ampans s'encarreguen que llueixin.

El regidor en funcions de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta; l'encarregat de manteniment de Parcs i Jardins, Pep Torné, i Jordi Lladó, de l'empresa Uniplant, van presentar ahir l'acord com un sistema d'«apadrinament» per millorar l'aspecte d'aquestes tres rotondes situades en punts clau d'entrada a la ciutat.

De moment, aquest sistema ha permès l'arranjament de la rotonda del Guix, gràcies a l'acord amb l'empresa Uniplant.

En breu s'iniciaran els treballs de millora de la rotonda de la carretera de Viladordis (la més propera al barri), a càrrec de Vivers Serra, i Ampans millorarà una de les rotondes del davant del parc de l'Agulla.

Flors tot l'any

Jordi Lladó, de l'empresa Uniplant, ha explicat que per a la millora de la rotonda del Guix s'han triar arbustos diversos per tal que hi pugui haver flor tot l'any, no només la primavera i l'estiu.

Lladó va explicar que «s'ha començat per una de les dues meitats de la rotonda, on ja s'han plantat plantes que fan flor de març a novembre; i a la tardor es farà l'altra banda, amb plantes de flor d'hivern, perquè a l'hivern també es poden tenir coses arreglades i florides».

El regidor Serracanta va explicar que «volem embellir Manresa i aquestes espais que són una porta d'entrada a la ciutat. La manera que hem trobat de fer-ho, que ens sembla molt bona fórmula, és la col·laboració amb empreses locals de jardineria, que creuen en la ciutat i als quals agraïm molt la seva implicació».

Vila Florida

Manresa va aconseguir el 2017 la distinció de Vila Florida i va passar a formar part d'un projecte que té l'objectiu de posar en valor la riquesa natural i paisatgística i promoure la transformació de racons, pobles i ciutats a través de la planta amb flor. Mitjançant la regidoria de Qualitat Urbana i Serveis, l'Ajuntament vol aprofitar aquesta distinció que atorga la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya per donar un nou pas endavant en la millora de la qualitat de les zones verdes així com la millora d'espais de la ciutat a partir de l'enjardinament.

Viles Florides vol promoure projectes d'enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. A més s'inclou la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l'atractiu dels jardins i parcs urbans.