Demà dissabte, la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa viurà la seva primera Fireta, de les 12 del migdia a les 10 de la nit, amb propostes molt diverses, que van des de l'exposició i venda d'articles artesanals elaborats per usuaris i voluntaris fins a tastos gastronòmics passant per música en directe i visites guiades pel conjunt monumental.

La Fundació del Convent de Santa Clara obrirà les portes del monestir per gaudir d'una fira amb propostes molt diverses, així com de visites guiades al conjunt monumental que data de finals del segle XIII i que ha estat objecte d'ampliacions i millores al llarg dels seus 800 anys de vida. Tots els diners que es recaptin es destinaran al finançament de projectes de la fundació, entre els quals la plataforma d'aliments, els pisos per a famílies sense recursos i la residència per a persones necessitades, sovint sense xarxa familiar.

L'objecte de la celebració de la 1a Fireta és el d'apropar la Fundació del Convent de Santa Clara al conjunt de la ciutadania. Per això, de 12 del migdia a 10 de la nit, qui vagi al monestir tindrà l'oportunitat de conèixer què fa la fundació i, entre moltes altres coses, tastar, per primera vegada, la Galeta del Convent, un producte que s'ha preparat amb entusiasme i professionalitat per part de la comunitat religiosa, un grup de voluntàries i l'assessorament de professionals del sector de la pastisseria.

Bona part de les activitats es concentraran als amplis jardins del convent, on hi haurà diferents parades, en les quals es posaran a la venda més de 150 articles, molt propis de l'àmbit de la decoració, que s'elaboren a El Taller. En aquest espai, a banda de manualitats i artesania, es dóna resposta a comandes d'empreses que van des de la confecció de polseres a marcatge de roba laboral o peticions artístiques a la carta.

Inscripcions per a les visites

Les inscripcions per participar a les visites guiades es poden fer al correu info@fundaciódelconventdesantaclara.org. Els itineraris estan programats a les 12 del migdia i a les 4 i a les 6 de la tarda. La durada aproximada del recorregut és d'uns 45 minuts.

El conjunt arquitectònic té un alt valor patrimonial i és el reflex de diferents estils. L'entrada del convent, d'origen romànic, és un punt especialment emblemàtic i al seu pedrís s'asseia Sant Ignasi de Loiola per escoltar els cants de les monges clarisses.

Durant la Fireta, els visitants podran degustar diferents tastets fets especialment per aquest dia per les voluntàries i usuaris de la fundació així com la paella d'arròs amb pollastre i conill fet per sor Lucia. A la tarda s'oferirà també una xocolatada.

La música en viu tindrà diferents moments especialment rellevants. A la 1 del migdia, en una de les zones del patí de convent, actuarà Carles Ladrón de Guevara i Mercè Redorta. A les 5 de la tarda, Júlia Pérez Suaña i a les 7, una demostració del Country Santpedor.

Les famílies amb canalla petita podran fer ús de la pista poliesportiva amb gespa artificial, que permetrà fer tot tipus d'activitats de lleure i esports.