Les populars “cadires de la Rosita” han tornat al seu tram habitual del passeig Pere III de Manresa. Els serveis de manteniment han instal·lat les 272 cadires que són d’ús gratuït i que durant tot el període estival formaran part del paisatge de la ciutat.

Rosa Cases Trellisó, coneguda popularment com la “Rosita de les cadires”, va traspassar el mes de gener de l’any 2017 llegant com a ultima voluntat testamentaria la cessió dels seients verds a l’Ajuntament de la Capital del Bages.

Una de les persones més conegudest

Rosa Cases va néixer a Solsona l’any 1928 i va morir el 25 de gener del 2017, als 88 anys d’edat. Durant molts anys va ser una de les persones més conegudes de la ciutat de Manresa. L’any 1956 es va casar amb Àngel Prat Cots, que era l’encarregat de les cadires, que havia heretat del seu pare. La Rosita va portar en solitari la gestió de les cadires arran de la mort del seu marit a finals dels anys setanta i fins a l’any 2010 que, per motius d’edat i salut, va haver de deixar de fer-se’n càrrec directament. Després, durant un estiu, va encarregar la gestió de les cadires a Carme Canals, i des del juliol de 2012 al sastre senegalès Mbaye.