Un jove de Manresa i una de Vic faran tot el recorregut de la Transpirinaica Social i Solidària, que va començar ahir a Cabo Higuer (Gipuzkoa) i que acabarà d'aquí a 30 dies al cap de Creus. Els dos joves formen part del Centre de Noves Oportunitats de la Catalunya Central, una iniciativa del SOC gestionada per Ampans i Intermèdia, que acompanya joves que han abandonat la seva formació de forma prematura i els ofereix itineraris per desenvolupar el seu futur professional o bé retornar al sistema educatiu.

La Transpirinaica Social i Solidària és una marxa de sensibilització a favor de la inclusió social que durant un mes recorre 600 quilòmetres. Tot i durar un mes, només uns quants fan la travessa sencera, la majoria hi participen durant una setmana, i d'altres, durant dos o tres dies. D'aquesta forma, hi acabaran participant 300 joves i 200 educadors de més de 30 entitats del País Basc, Catalu-nya, Andorra, Aragó i Navarra.

La marxa, que impulsa una entitat sense ànim de lucre, és un projecte educatiu en què es posa en contacte joves, educadors, institucions i empreses. L'objectiu és que sigui un espai igualitari per a joves que en molts casos estan en situació de vulnerabilitat.