El peixater manresà Aleix Puig, de 27 anys, s'ha convertit en el guanyador de la setena edició del programa televisiu Masterchef (La 1). El talent show gastronòmic, que compta també amb el cuiner manresà Jordi Cruz de jurat, va celebrar aquest dimarts el duel final on el manresà es va imposar a la concursant gallega Teresa Abalde.

En el duel final Puig va apostar per la cuina de vanguàrdia, sense oblidar els sabors de la seva terra. A la gran final de MasterChef 7 el guanyador va sorprendre al jurat i l'audiència amb un menú que homenatjava el mar Mediterrani i Catalunya. En aquest sentit, va presentar plats com el que va titular «D'on vinc», un reinterpretació del pa amb tomàquet amb sardines que, va assegurar, li recorda la seva terra i la seva infància. Va apostar també per una recreació del mar amb un plat principal amb 13 ingredients marins que va anomenar «On soc» i, per últim, va presentar la proposta «A on vaig», unes postres de crema catalana i gelat de violeta, que va tenir una emotiva valoració per part del jurat.

Aquest menú li va valdre els 100.000 euros del premi, la possibilitat de publicar el seu propi llibre de receptes i un un màster en Cuina, Tècnica i Producte al Basque Culinary Center.

El manresà Aleix Puig ha estat un dels 15 concursants que han participat en la setena edició de Masterchef. Durant els mesos que ha durat el programa, Puig ha deixat la feina a la peixateria familiar, on treballa des dels 17 anys. El 2015 els Povill van obrir una peixateria al carrer Barcelona de Manresa i també han regentat establiments a Monistrol de Montserrat, ja tancat, i al Bruc, que encara mantenen.