A Manresa hi ha ciutadans de 108 nacionalitats diferents, que representen més del 17 % de la població. Per apropar aquesta diversitat cultural al conjunt de la ciutat dissabte se celebrarà a la plaça de Sant Domènec la 8a edició de la Festa Intercultural. L'organitza la regidoria de Nova Ciutadania i Cooperació de l'Ajuntament.

Començarà a 2/4 de 6 de la tarda. A partir d'aquesta hora, i fins a la mitjanit, hi haurà l'actuació de les diverses entitats convidades a participar-hi. N'hi haurà d'Argentina, Bolívia, Camerun, Colòmbia, la colla castellera Tirallongues, l'associació cultural islàmica del Bages, l'associació xinesa de Manresa, l'entitat de dones del Marroc Al Noor, d'Equatorians, la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, de Ghana Senegal, l'entitat d'iorubes-nigerians, i també de Romania.

A més a més a Sant Domènec també hi haurà estands per conèixer més profundament cadascuna d'aquestes entitats i les activitats que porten a terme habitualment. Una altra de les finalitats de la Festa Intercultural és mostrar la diversitat de la cultura tradicional a través de la música, el ball i una petita mostra gastronòmica i també d'artesania.

A la plaça hi haurà també una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits perquè tothom qui vulgui pugui fer-ne donació.