El 97,36 % d'alumnes que es van presentar a les proves de la selectivitat de mitjan juny van aprovar. Per comarques, el Bages, el Berguedà i el Solsonès es van situar lleugerament per sota d'aquest percentatge, amb el 96,63 %, el 95,97 % i el 97,33 %, respectivament. A l'Anoia, en canvi, van superar la mitjana catalana pel que fa al nombre d'aprovats amb el 98,85%. Són dades referents als estudiants que han cursat segon de batxillerat.

La nota mitjana a Catalunya de la prova d'accés a la universitat va ser 6,638. És més alta que la mitjana que hi ha hagut al Bages i al Berguedà, amb 6,540 i 6,610 respectivament. A l'Anoia ha sigut 6,715, i al Solsonès 6,936. A la nota final que permetrà accedir als graus universitaris també es té en compte l'expedient acadèmic. A Catalunya la mitjana és 7,43.

13 estudiants amb 9 o més

En el conjunt de les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès i Anoia, 1.311 estudiants es van presentar a la prova de la selectivitat, i d'aquests només en van suspendre 35. Hi ha hagut 13 estudiants de les comarques centrals que han tret una nota igual o superior a 9. Es tracta de dos alumnes de La Salle de Manresa, dos de la Joviat, un de l'institut Pius Font i Quer de Manresa, un de l'institut Lacetània, dos del Guillem de Berguedà de Berga, dos de l'institut Francesc Ribalta de Solsona, un de l'Arrels II de Solsona, un alumne de l'institut Pere Vives Vich d'Igualada i un de l'escola Pia d'Igualada.

A Catalunya hi ha hagut 693 estudiants, 406 noies i 287 nois, que han tret un 9 o més. Tots ells rebran una distinció que atorga el Govern de la Generalitat.

En el cas de Manresa les proves es van fer a la Universitat Politècnica, a l'institut Lacetània i a les instal·lacions de la Fundació Universitària del Bages (FUB). Hi van prendre part 920 alumnes, 23 més que l'any anterior, el 2018. És la xifra més alta dels darrers 17 anys. A Manresa s'hi van desplaçar estudiants dels centres de Sant Fruitós, Bagà, Sallent, Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Solsona, Navàs, Santpedor, Súria, Moià, Cardona, Sant Vicenç de Castellet, Artés, Puig-reig i Gironella.