La reflexió coral té un paper destacat al programa, que ha reservat un espai per girar la vista enrere fins als incendis que van assolar la Catalunya Central fa 25 anys amb una taula rodona en la qual participaran Josep Arola, aleshores cap de Bombers; Juli Sanclimens, llavors alcalde de Manresa; Josep M. Panareda, biogeògraf; i Joan Muns, propietari rural, moderat per Xavier Jovés, president del Secretariat de Federacions i Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya, dijous a les 10 del matí, a l'institut Lluís de Peguera.

També dijous, aquest cop a les 6 de la tarda a l'Espai Plana de l'Om, es plantejarà una pregunta rellevant: «Existeix la Catalunya Central?», amb l'exconseller Josep Huguet, Jaume Font, de la UB, i Lluís Cerarols, cap dels serveis de Cultura a la Catalunya Central, moderat per Josep Oliveras, president de la Societat Catalana de Geografia. La resta de taules rodones es farà a la mateixa hora i lloc.

Els fets de l'1-O, dilluns; les perspectives electorals, dimarts; i l'afebliment de la democràcia, dimecres, s'aborden des de diferents perspectives i amb la participació, entre altres, de Ramón Cotarelo, Gonzalo Boye, Quico Sallés, Maria Vila, Eva Pons, Joan Baldoví, Sebastià Serra, Víctor Labrado, Joan Becat, Jordi Sales i el director de Regió7, Marc Marcè.