És l'alumna de la Catalunya Central que ha aconseguit la nota més alta a la selectivitat amb un 9,746. Judit Merino és una jove solsonina que ha estudiat el batxillerat científic a l'institut Francesc Ribalta de Solsona i vol estudiar Ciències Biomèdiques a la Universitat de Barcelona (UB).

Com se sent havent aconseguit aquests bons resultats?

Havia calculat més o menys la nota que necessitava i quan he sabut que podré estudiar allò que vull, he estat molt feliç realment.

Com s'ha preparat per poder aconseguir aquests bons resultats?

Vaig acabar les classes el 3 de maig i després vam tenir els exàmens finals durant una setmana i mitja. Quan els vaig acabar vaig decidir agafar-me una setmana de vacances, ja que vaig acabar una mica saturada, i passades aquestes setmanes, em vaig organitzar un calendari amb les matèries que havia d'estudiar i així ho vaig anar fent. A més a més, tenia algunes amigues que tenien recuperacions i jo les ajudava a estudiar, un mètode que també em va servir per repassar el temari.

I cada dia estudiava una assignatura o les estudiava totes al mateix temps?

Primer vaig estudiar les matèries de la fase específica, que eren les que em podien ajudar a aconseguir el 12 que necessito per entrar a la carrera. En aquest cas van ser química, biologia i matemàtiques, i ja cap als últims dies vaig repassar llengua catalana, castellana, perquè durant el curs ja anava repassant tot el temari, com també anglès i història.

Els primers moments de la selectivitat com els va viure?

Ho recordo amb molta tensió, ja que la sala estava plena i en silenci esperant que fos l'hora exacta per a poder començar l'examen. El primer va ser el de llengua castellana i realment estava cohibida, però una vegada vaig començar a llegir les preguntes vaig veure que tot era el que ja havíem estudiat prèviament i a partir d'aquí ja em vaig tranquil·litzar i tot va anar bé.

Quina ha estat l'assignatura amb més bona nota?

N'han estat dues: història i matemàtiques aplicades a les ciències socials, amb un 10 totes dues.

I la pitjor?

També n'han estat dues: química i matemàtiques del científico-tecnològic, amb un 8,5.