Finalment, demà encara no s'obrirà al trànsit el nou carrer del barri de la Sagrada Família dedicat a la primera bibliotecària de la ciutat, Pilar Bertran Vallès, que dona continuïtat al carrer de Sant Maurici i que comunica la carretera del Pont de Vilomara amb el carrer de Sant Cristòfol. Tot i que ja està preparat, atès que s'estan duent a terme els treballs de construcció d'una nova activitat comercial.

La fase 1 del Pla Parcial Sagrada Família que ara finalitza es va iniciar l'agost passat i ha inclòs la urbanització del nou vial batejat amb el nom de Pilar Bertran Vallès -segons l'acord del ple celebrat l'abril passat- i la urbanització d'un nou passatge que uneix el carrer de Gaudí amb el carrer de Sant Cristòfol amb la creació d'un nou recorregut per a vianants que connectarà els habitatges de la Sagrada Família amb el nou carrer i amb l'escola Ítaca.

180 metres de longitud

El nou carrer de Pilar Bertran Vallès tindrà una longitud de 180 metres i una calçada de 6 metres que permetrà tenir un carril de circulació i una franja d'aparcament. Aquesta primera fase també ha inclòs l'execució de la vorera de la banda nord del carrer, que serà de 5 metres d'amplada i pavimentada amb panot de nou pastilles. La de la banda sud forma part de la fase 2 i, per tant, de moment no s'ha executat, però s'ha deixat una franja d'un metre d'amplada per permetre-hi el pas amb seguretat, tal com havien demanat els veïns.

Tant el passatge com les rampes per salvar el desnivell fins al carrer de Gaudí són fets amb un paviment de formigó amb acabat remolinat. Quant a la vegetació, el projecte preveu que la vorera nord del nou vial inclogui una trentena de lledoners; el passatge, una dotzena de pollancres; i que a les rampes es combinin els arbres de l'amor amb sapindals.

Finalment, també ha inclòs el trasllat de la font feta amb peces de trencadís que hi ha al final del carrer Gaudí, just a l'inici de les noves rampes, donant compliment a la petició de l'ens veïnal.

Les afectacions al trànsit

Avui, a partir de les 9 del vespre, s'iniciaran els treballs de fresatge del paviment a la carretera del Pont de Vilomara, al tram entre els carrers de Roger de Flor i de Sant Blai. Es mantindrà el sentit de circulació de vehicles actual. A partir de les 10, s'iniciaran els treballs de fresatge del paviment al carrer de Sant Cristòfol cruïlla amb el de Pilar Bertran Vallès. Es mantindrà el trànsit de vehicles regulat en pas alternatiu amb personal d'obra.

A partir de 2/4 d'11, es tallarà al trànsit de vehicles la carretera del Pont de Vilomara entre els carrers de Roger de Flor i de Sant Blai. Els vehicles que circulin per la carretera del Pont es desviaran pel car-rer de Viladordis cap al de Sant Cristòfol per continuar en direcció als barris de la Balconada i Cal Gravat. Pel que fa a l'accés de vehicles al carrer de Roger de Flor, es podrà realitzar a través del carrer de Vallès. Acabats els treballs de pavimentació, es restablirà el trànsit de vehicles per la carretera del Pont en direcció a la Balconada i Cal Gravat amb senyalització provisional d'obra. Es mantindrà el tancament de trànsit en direcció al carrer de Viladordis.

A partir de les 12 de la nit i 20 minuts, i un cop restablert el trànsit per la carretera del Pont, es tallarà al trànsit de vehicles el carrer de Sant Cristòfol entre el de Viladordis i la carretera del Pont. Acabats els treballs de pavimentació, es restablirà el trànsit de vehicles pel carrer de Sant Cristòfol amb senyalització provisional d'obra

Demà, ja en horari diürn, es realitzaran els treballs de senyalització horitzontal de la carretera del Pont i del carrer de Sant Cristòfol mantenint el trànsit de vehicles, que es regularà en pas alternatiu amb personal d'obra.

Un cop asfaltats els carrers, per a la finalització de les obres d'urbanització quedaran pendents, bàsicament, diversos treballs d'acabat a la zona de les rampes del passatge que connecta amb el grup d'habitatges de la Sagrada Família, informa l'Ajuntament.