Les gosseres municipals gestionades per la Protectora d'Animals de Manresa i les instal·lacions pròpies de la mateixa protectora es troben en una situació límit.

Actualment, a les instal·lacions hi habiten uns 120 gossos i uns 400 gats, xifres que superen la capacitat d'ocupació i fan que l'Ajuntament de Manresa i la Protectora hagin pres la decisió de només atendre les urgències d'animals, ja sigui perquè estan ferits, creen alarma social o són cadells sense mare, fins que la situació de col·lapse disminueixi. Igualment, la resta de situacions seran valorades individualment i s'intentarà buscar una solució.

Per pal·liar la situació, que, a més, es veu agreujada per les altes temperatures que han de suportar els animals a l'estiu, es fa una crida a la ciutadania per tal que aquelles persones que vulguin i puguin acollir, de forma responsable, algun dels animals s'adrecin a l'Aixopluc, a Can Poc Oli, s/n.

Malgrat les nombroses campanyes de divulgació que s'han portat a terme per sensibilitzar i denunciar la nafra social de l'abandonament d'animals de companyia, a l'estiu, sobretot el de gossos, creix exponencialment.