Manresa no deixa de buscar mecanismes per fer del seu patrimoni cultural una atracció turística de renom. Des d'ahir, Manresa Turisme ha inaugurat una nova col·laboració amb una de les peces essencials del patrimoni de la ciutat, la basílica de la Seu. Es tracta d'una entrada combinada, anomenada «Manresa Medieval», que permet visitar conjuntament la Seu i el Centre d'Interpretació del carrer del Balç, dos punts de la ciutat que conserven tota la seva essència medieval. La iniciativa la van presentar ahir el regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet, i mossèn Joan Hakolimana, rector de la Seu.

El preu de l'entrada és de 7 euros i es pot comprar tant a la basílica com al carrer del Balç. Tot i aquesta iniciativa, es podrà seguir visitant els dos llocs per separat amb els corresponents guiatges.

L'Oficina de Turisme de Manresa i la basílica s'han unit en un altra iniciativa amb l'objectiu de «descobrir racons que es coneixen poc, com les cobertes de la Seu, situades a la teulada de l'església, diu Calmet.

Entre el 24 i el 26 de juliol es podrà gaudir de les «Vesprades d'Estiu», una visita que inclou les cobertes del temple i la celebració dels concerts de «Sons del Camí», un altre projecte que s'emmarca dins la iniciativa Manresa 2022, per poder gaudir d'una música espiritual al mateix temps que descobrir els racons més desconeguts de la ciutat.

Tant Calmet com Hakolimana coincideixen en la importància que té la col·laboració quan es tracta de voler enriquir la ciutat culturalment. «Avui en dia hem de col·laborar. La vida ha demostrat que no podem viure donant-nos l'esquena els uns als altres», manifesta mossèn Joan.

No és la primera vegada que la basílica i l'Oficina de Turisme creen projectes comuns. Calmet i Hakolimana recorden amb orgull el tancament de l'any de la cultura amb l'espectacle Lux Mundi, celebrat a la basílica i amb la col·laboració de Manresa Turisme.

Calmet no descarta nous projectes amb la basílica. «Col·laborar vol dir créixer i dotar Manresa de la importància que mereix», explica el regidor de Turisme.