La Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia ha atès més de 5.000 alumnes aquest curs mitjançant el seu servei educatiu sobre la cultura de l'aigua, la història i el patrimoni del canal medieval.

Es tracta d'activitats adreçades a alumnes de P3 fins a segon de batxillerat que la fundació porta a terme en equipaments i espais que gestiona i en les instal·lacions d'Aigües de Manresa.

Aquest curs 2018-2019 s'han atès 5.035 alumnes, que han participat en activitats sobre aigua, natura, tècnica i història. Tots giren al voltant de la importància de la Sèquia i l'aigua per transformar el medi natural, social i cultural a l'entorn del canal i a la comarca.

Novetats el curs que ve

El curs que ve hi haurà dues activitats noves per realitzar al Museu de la Tècnica de Manresa. «La Manresa medieval vol aigua!» és una activitat dirigida a cicle superior de primària i a ESO, en què els alumnes hauran de col·laborar per aconseguir construir la Sèquia i portar l'aigua a Manresa.

«Les plantes fan llana?» permetrà als més petits conèixer els diferents teixits que ha utilitzat la humanitat al llarg del temps.

A partir del mes de gener, el Museu de la Tècnica també acollirà l'exposició «Les matemàtiques i la vida», amb un munt d'activitats STEAM per a tots els nivells educatius, que combina ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques, perquè l'alumnat aprengui de manera empírica.