Tres mil circulacions en sentit de baixada i dues mil de pujada quedaran alterades a partir de dimarts i durant sis setmanes per la renovació de setanta metres de la canalització d'aigua de la carretera de Santpedor, entre els Dipòsits Vells i la plaça Mallorca.

Com a conseqüència es tallarà el trànsit de vehicles de la carretera de Santpedor entre els carrers Menorca i Creu Guixera.

Els conductors que circulin per la carretera de Santpedor provinents de la Bonavista es desviaran pels carrers Creu Guixera, Llibertat i Doctor Trueta per accedir de nou a la carretera de Santpedor.

Es tallarà l'accés a la carretera de Santpedor des de la plaça de la Creu. Els conductors hauran de continuar per l'avinguda de les Bases de baixada i es podran desviar a la dreta pel carrer Llibertat, que estarà canviat de sentit fins al carrer Doctor Trueta.

També podran agafar el carrer Creu Guixera des de les Bases i anar a buscar la carretera de Santpedor en direcció a la plaça Bonavista.

Els vehicles que circulin pel carrer Sèquia es desviaran pel car-rer Bisbe Torras i Bages.

Pel que fa a les afectacions al transport públic, el Bus Manresa modificarà el seu recorregut d'acord amb els desviaments de trànsit establerts.

S'anul·len les parades del bus urbà de la plaça Mallorca (en ambdós sentits) i Valentí Almirall. Les afectacions es poden consultar mitjançant la web www.manresabus.com o trucant al telèfon 93 875 71 50.

Dilluns ja es faran els treballs previs per a l'adequació dels vials afectats pels desviaments de trànsit. Amb motiu d'aquests treballs es prohibirà l'estacionament al carrer Creu Guixera entre la carretera de Santpedor i el carrer Llibertat.

Canonades de més de 40 anys

Les canonades s'han de renovar pel fet que han quedat obsoletes, pel fet que tenen més de 40 anys d'antiguitat. Les obres obligaran a obrir rases d'entre dos i tres metres de profunditat, que s'aniran tapant a mesura que es col·loquin les noves canonades, i que se situa a prop del mig del carrer, cosa que fa necessari tallar completament el trànsit.

L'actuació més important

Les obres, que realitza Aigües de Manresa, són les que tindran més impacte sobre la mobilitat de la ciutat del conjunt d'actuacions a la via pública que es duen a terme aquest estiu coincidint amb el període vacacional durant el qual hi ha menys desplaçaments.

De fet, aquesta actuació era previst executar-la l'estiu passat, però no es va arribar a temps i es va ajornar fins a aquest estiu.

Els darrers anys, Aigües de Manresa ha anat fent actuacions de millora en trams més pròxims als Dipòsits Nous.