El proper dimarts, 16 de juliol, és previst iniciar les obres de la passera de vianants per sobre del riu Cardener, a la zona de Can Poc Oli. El projecte va sorgir del procés de Pressupost Participatiu de Manresa del 2016 i té per objectiu principal connectar l'itinerari de vianants del riu Cardener amb el de la riera de Rajadell.

L'espai objecte de la intervenció se situa a la llera del riu Cardener immediatament al sud del viaducte de Can Poc Oli de la carretera C-55. La passera és aigües avall del viaducte esmentat i a tocar del calaix de formigó que protegeix els tubs del sifó del col·lector general d'aigües residuals que alimenta la planta depuradora de Manresa. El curs del riu en aquest tram és molt planer, i les vores de la llera estan ocupades per vegetació arbustiva, en bona part per canya.

El projecte consisteix en l'execució d'una estructura de formigó armat, de 35 metres de longitud i 2 d'ample, que formarà un gual per al pas dels vianants entre les dues ribes del riu. Se situarà a una alçada d'un metre de la cota habitual de l'aigua. Això vol dir que, d'acord amb les dades de cabal del riu Cardener facilitades per l'Agència Catalana de l'Aigua, el gual serà operatiu durant uns 354 dies per any. Durant uns 11 dies de mitjana anual pot quedar inoperatiu, a causa de pujades del riu .

La nova passera estarà formada per lloses horitzontals de formigó prefabricat, unides a uns pilars i estreps de formigó armat, amb fonaments encastats al basament rocós existent sota el llit del riu. D'altra banda, la proposta contempla adequar l'accés a la nova passera per els seus dos extrems. En l'accés nord-est es realitzarà una regularització del terreny (i estesa de tot-u) protegida per una escullera. A l'accés sud-est s'executarà una solera de formigó armat.

Les obres tindran una durada aproximada de dos mesos i un pressupost de 63.579 euros. L'Ajuntament complementa els 50.000 euros que hi havia previstos per a aquest projecte, que va resultar guanyador del procés de Pressupost Participatiu del 2016. El projecte va ser el més votat aquell any, amb 984 vots. Havia estat proposat per les entitats Meandre, Centre Excursionista de la Comarca del Bages, l'Era i l'Escola Agrària de Manresa.