Un room escape per tot el carrer del Balç, la demostració de la cara militar de sant Ignasi, una ruta musical des de la capella de l'Hospital de Sant Andreu fins a la Cova, una visita guiada pels comerços emblemàtics de la plaça Major, carrer de Sobrerroca, Sant Miquel i voltants... Són algunes de les novetats que presenten les Festes de Sant Ignasi, que se celebraran entre el 20 i el 31 de juliol i que inclouran una quarantena d'actes.

Les festes també acolliran actes ja tradicionals, com el cicle de concerts Sons del Camí, la caminada nocturna de Montserrat a Manresa, el concurs d'aparadors i el sopar a la fresca.

Les festes, organitzades per l'Associació de Comerciants de la Plaça Major, Sobrerroca, Sant Miquel i voltants, l'Oficina de Turisme i l'Ajuntament s'emmarquen en el projecte Manresa 2022, que commemora els 500 anys de l'arribada de sant Ignasi de Loiola a la ciutat de Manresa l'any 1622 en el seu pelegrinatge.

El regidor de Turisme i Projecció, Joan Calmet, juntament amb la regidora del Centre Històric, Claudina Relat; el representant de l'associació de comerciants, Josep Tobeña, el gerent del Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana, Lluís Pagès, i la gestora de la Seu Mete Codinach van anunciar ahir el programa d'actes i van recordar que, les de Sant Ignasi, són unes festes que tenen continuïtat des del 1622 i que, segons el regidor Calmet, «tenen una gran voluntat d'innovar i cada cop tenen un gruix més important».

Altres novetats

A banda de les novetats ja esmentades, el primer dia s'inaugurarà una conferència titulada «Ignasi el soldat», acompanyada d'una exposició d'armes i una demostració de lluita. A continuació, es farà un taller d'esgrima antiga.

A partir del dia 24 i fins al 26, acompanyant els clàssics concerts del cicle Sons del Camí, es podran visitar les teulades de la Seu i gaudir de la posta de sol dins el projecte «Vesprades d'estiu a la Seu».

El vespre del dia 25 es farà el Sopar del Tomàquet, que se celebrarà al parc de la Seu.

Una altra novetat és «Les Ínyigues», a càrrec de Mireia Vila, per descobrir l'entorn femení d'Ignasi de Loiola, el dilluns 29 a 2/4 de 8 del vespre a l'espai 1522.

El darrer dia de les festes serà molt complet: des de la botifarrada de 3/4 de 9 del matí fins al rosari a la capella de la Creu del Tort a les 10 de la nit, els ciutadans podran gaudir de la XII Fira Mercat, d'una visita dels comerços emblemàtics, d'inflables per a la canalla i d'una exhibició ciclista, entre d'altres. Al llarg de les festes se celebraran sis misses.