A Manresa només hi ha una Estació Meteorològica Automàtica (EMA) professional. És la situada a la casa de la Culla, on també n'hi ha una altra de manual. La primera, que forma part de la xarxa d'estacions automàtiques de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), fa dies que està avariada.

Segons informació de l'Aemet, l'estació està espatllada des del dia 29 de juny i l'avaria té a veure amb un problema de «comunicacions, ja sigui amb l'encaminador o amb algun cable que cal canviar». La instal·lació data del 2007 i és l'estació 149X de l'Aemet. Tot i que l'avaria continuada fa més de dues setmanes que dura, sembla que, anteriorment, ja havia fallat; la van anar a reparar els tècnics que hi han de tornar a anar ara, i va tornar a fallar.

Actualment, per saber el mateix dia les màximes i mínimes a Manresa o la pluja que ha caigut, o bé s'ha de demanar les dades als responsables de l'estació manual de la Culla o bé s'han de mirar a la xarxa d'EMA no professionals en temps real Meteoclimàtic, que té una estació a la capital del Bages. Es tracta d'una estació Oregon WMR-200, connectada al servidor Meteohub; és situada a la car-retera de Vic, en un punt aïllat de barreres arquitectòniques, a una altura de 20 metres en relació amb el nivell del carrer, i l'observador és Xavier Atcher.

Sense estació del Meteocat

Cal recordar que, en el cas del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteo.cat), ja fa molts anys que Manresa no forma part del mapa d'EMA que permet obtenir dades d'observació al moment.

Tal com es va encarregar d'explicar aquest diari el 2006, el Servei Meteorològic de Catalunya va decidir treure de la web la informació de l'estació de Manresa situada a la plaça d'Espanya perquè, segons van dir, les dades que els arribaven de mesura de la contaminació atmosfèrica no complien la normativa internacional que s'aplicava en totes les EMA del país. Aquesta decisió va deixar els manresans sense dades d'observació local al Meteo.cat.