Vint-i-vuit joves menors estrangers no acompanyats (MENA) han finalitzat amb èxit un programa de primeres oportunitats. Ampans entregarà avui els diplomes de finalització del curs als joves en un acte que tindrà lloc al centre ocupacional L'Art de viure del carrer Bernat Cabrera número 10-14.

Durant l'acte es presentarà L'hivernacle, una cúpula de llum de grans dimensions amb figures animades que recreen elements de la natura, construïda dins d'una de les formacions que s'han impartit, la de soldadura, que ha estat liderada per l'artista Raül M. Beteta.

Deu municipis

La formació, que inclou un curs d'alfabetització, s'ha impartit a deu municipis de la Catalunya Central mitjançant el Centre de Noves Oportunitats que gestiona Ampans.

La Primera Oportunitat és un recurs que s'ha posat en marxa dins del programa de Noves Oportunitats, promoguda pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) en col·laboració amb la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat, i té la finalitat de ser un recurs integral, flexible i adaptat per ajudar a donar resposta a les inquietuds, interessos i motivacions d'aquest col·lectiu de joves, ajudant a la seva inclusió comunitària.

L'acte d'avui comptarà amb la presència de Marta Massagué, dels serveis d'Atenció i Suport als joves del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya; Mireia Vall, secretaria tècnica d'Immigració; Mariona Homs, regidora d'Acció i Inclusió Social de l'Ajuntament de Manresa; Toni Espinal, director d'Ampans; Ada Colomer, directora del Centre de Noves Oportunitats de la Catalunya central.

L'acte d'entrega, en el qual es donaran a conèixer els resultats del programa que porten a terme Ampans i Intermèdia a una desena de municipis, donarà veu als joves perquè expliquin el seu testimoni i les expectatives de futur.