Amb pancartes amb lemes com «ens toquen a una, ens toquen a totes» i «volem caminar sense por» i crits com «cap agressió sense resposta» i «no és un cas aïllat, és el patriarcat», una munió de persones -7.000 segons la policia local- han desfilat aquest vespre de dimarts pel centre de Manresa en suport a la menor que ha denuciat el darrer cas de violació múltiple a la ciutat, que va tenir lloc la matinada de diumenge a la capital del Bages.

La manifestació, convocada pel Comitè de Vaga Feminista de Manresa amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i el Consell Municipal de la Dona, ha unit dones i homes de totes les edats i hi han predominat les samarretes i banderes de color lila.

A les 8, ha arrencat en una plaça de Sant Domènec plena i seguidament ha començat a avançar per la muralla del Carme i la carretera de Vic en direcció a la Ben Plantada.

La concentració ha servit també perquè els veïns del barri de les Escodines, on van tenir lloc els fets, expressessin el seu malestar per la inseguretat que es viu a la zona. Així, manifestants han lluït cartells amb frases com «Escodines, barri lliure de por» i «Escodines, un barri per a totes».

Un cop a la Ben Plantada, la colla Tirallongues de Manresa ha fet un pilar al centre de la zona enjardinada i han tingut lloc els parlaments, durant els quals s'ha tornat a reclamar un «canvi» per part de la societat i una «revisió i reforma del codi penal davant d'un nou cas en grup; uns fets novament greus i intolerables; no és abús, és violació».

Amb l'acte d'aquest dimarts, des del col·lectiu feminista s'ha tornat a mostrar públicament el seu suport a la jove agredida i asseguren que no es tracta d'un fet puntual. Dilluns de la setmana passada ja va portar a terme una concentració de rebuig a les agressions sexuals. En aquella ocasió la concentració va ser pel cas que durant les dues últimes setmanes s'ha jutjat a l'Audiència de Barcelona, per una violació en grup que hauria tingut lloc el 29 d'octubre del 2016 a l'antiga fàbrica Vinyes de Manresa i la víctima de la qual també és menor, una jove que tenia 14 anys d'edat en el moment dels fets.