Manresa presentarà avui el nou projecte d'Horts Comunitaris de la Culla, una iniciativa que vol donar continuïtat a la funció social dels horts de la Culla, obrint-los com a espai de trobada i de treball comunitari per al barri de la Balconada. Alhora, els transformarà en horts ecològics. La presentació se celebrarà a la sala Bonsai de la Balconada (plaça Oleguer Miró, 34), a les 7 de la tarda.

El projecte neix d'una necessitat triple. Per una banda, la voluntat d'obrir la cogestió dels terrenys destinats als horts de la Culla; per una altra, la necessitat d'espais de cohesió social i comunitària a la Balconada, i finalment, la voluntat de millorar els horts i transformar-los en horts ecològics.

El projecte s'està gestant des de la tardor del 2018 entre el Pla de Desenvolupament Comunitari de la Balconada de l'Ajuntament, el Punt Òmnia de la Balconada de la Generalitat i la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia.

El projecte manté la funció d'horts urbans d'ús familiar a la població propera a la Culla i els dona noves funcions. D'una banda, estaran enfocats a la diversitat de perfils del barri, amb una clara intenció d'inclusió i cohesió social. I per l'altra, s'obriran espais de formació i d'activitats al voltant de l'horticultura al conjunt de la població del barri, més enllà del fet que tinguin un hort. A més, el projecte vol mantenir una dinàmica de suport mutu a través d'assemblees i espais de decisió i resolució de conflictes conjunta.

Les inscripcions es podran fer al Punt Òmnia o al Pla Comunitari de la Balconada entre avui i el 15 de setembre, excepte a l'agost. Les persones interessades poden trucar al 93 106 11 33. A l'octubre es faran les primeres formacions i treballs comunitaris per entrar als horts al novembre.