El ple ha aprovat l'acceptació d'una subvenció de 1.833.301 euros per transformar l'antic col·legi de Sant Ignasi en un museu de referència de l'art barroc a Catalunya.

La injecció econòmica form apart d'un fons Feder. L'Ajuntament assumeix el compromís d'aportar 2,5 milions d'euros per tal de fer front a la resta de finançament de l'operació cofinançada pel Feder, que correspon a la diferència del pressupost amb IVA i la subvenció atorgada.

Es tracta d'una injecció econòmica per finançar les obres del Museu Comarcal fins a la seva finalització.

Les obres de transformació física de l'antic col·legi Sant Ignasi tenen un cost de 4.397.949 euros, dels quals el fons Feder ara acceptat en finançarà 1.833.301,24 per portar a terme les actuacions necessàries per completar la façana amb els nous accessos per la plaça de Sant Ignasi, resoldre les deficiències estructurals dels sostres de l'edifici i equipar-lo per tal que esdevingui un museu del barroc d'àmbit nacional, que acollirà una important col·lecció d'obres pictòriques i peces escultòriques de l'art barroc, a més a més de ser el Centre d'Acollida a Manresa dels pelegrins que hi arriben pel Camí Ignasià que uneix la capital del Bages amb Loiola.

Concretament, els diners seran per als nous accessos (473.124 euros), el reforç i la substitució de sostres (224.788 euros), les instal·lacions i acabats (603.305 euros), la museïtzació de les ales sud i oest (398.760 euros) i el pla de comunicació, personal i altres despeses (133.322 euros).