L'Associació de Veïns del Xup de Manresa ha aprofitat un comunicat en el qual fa balanç de la festa major al barri per demanar a l'Ajuntament que "impulsi solucions reals contra els problemes de marginalitat en els barris populars de la ciutat".

L'ens veïnal felicita "totes i tots els voluntaris que van treballar sense descans durant diversos dies per fer que les festes del barri se celebressin amb alegria i plena normalitat, i sense cap incidència". Així mateix, es solidaritza "amb la víctima d'una violació que va succeir el dia 13 a la matinada. Ja és la segona víctima de violació en grup, coneguda, en els últims anys a Manresa".

Expressa "la nostra total solidaritat amb elles i els seus familiars i que caigui tot el pes de la llei sobre aquests salvatges". Alhora, "aprofitem per dir als nostres joves que han de respectar les dones i aprendre que, quan una dona diu NO, és NO. Us demanem el màxim respecte a les dones, perquè no es donin més casos d'aquestes salvatges violacions, mai més enlloc".

Finalment, "exigim fermesa per part de l'Ajuntament i que es personi com a acusació particular, alhora que impulsi solucions reals contra els problemes de marginalitat en els barris populars de la ciutat".