La secció sindical USPAC de la Policia Local de Manresa va assegurar ahir que el cos no pot fer front a les mesures anunciades i que afecten l'àmbit policial en el marc del pla de xoc del barri de les Escodines de Manresa.

En el comunicat, el sindicat assegura que «si algú té dubtes sobre si la Policia Local de Manresa pot dedicar alguns membres del seu cos per fer prevenció li direm que fa anys que no se'n pot fer per falta de personal, material, formació...» i afegeix que «si algú té dubtes sobre si des del cos de Mossos d'Esquadra es cobriran aquestes prevencions, li direm que no estan gaire més bé que la Policia Local de Manresa, ans el contrari, estan pitjor».

El sindicat policial també parla de la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i el cos local. Asseguren que «si algú té dubtes de si hi ha o no col·laboració operativa entre els Mossos i la Policia Local de Manresa us direm que seria la primera vegada que la veiem».

Davant de tot això, els representants del cos policial local consideren que «s'enganya la ciutadania i els treballadors municipal haurem de fer front a unes crítiques que provenen de promeses que no es poden complir», i afegeixen que després de la violació del cap de setmana passat a les Escodines, aquest barri «no és el problema de Manresa. El problema de Manresa és Manresa».

D'altra banda, el sindicat denuncia que aquesta setmana se'ls ha comunicat que durant els mesos de juliol i agost no cobraran en les respectives nòmines, com plusos de festivitats o nocturnitat, perquè l'Ajuntament ha esgotat la partida pressupostària corresponent, segons expliquen fonts sindicals. El sindicat també assegura que per part del consistori «es demanen extres quan des de l'Ajuntament no es vol parlar amb els representants sindicals» i afegeixen que «nosaltres diem prou. S'ha acabat dir sí a tot a canvi de rebre retrets, clatellades i retallades».