La Festa Major de Manresa 2019, que tindrà lloc del 24 d'agost al 2 de setembre, va iniciar ahir el compte enrere amb la presentació oficial de la seva imatge representativa, que signa la dissenyadora manresana Anna Martí.

L'acte va tenir lloc a la plaça de la Mel, amb la presència d'Anna Crespo, regidora de Cultura i Festes; Joan Orriols, president de l'Associació Manresa de Festa; i Martí, que en el seu disseny ha volgut donar protagonisme a una part de la cara de la geganta Pubilla per «representar, per una banda, un element de la imatgeria de la ciutat que forma part de la festa major; i, per l'altra, donar importància a la figura de la dona en un moment en què el context social ens porta a la reivindicació a favor de la dignitat i llibertat del gènere femení». La cara de la geganta Pubilla es representa amb colors vius seguint l'estètica del Pop Art, inclosos el magenta i el lila, associats culturalment a l'element femení.

La imatge estarà present en els cartelleres ciutadanes, les banderoles i en el programa de mà. És previst editar 45.000 programes, 35.000 dels quals es distribuiran a les bústies i els 10.000 restants, per diferents a diferents espais de la ciutat. A més a més, en aquesta edició gairebé s'ha quadruplicat el numero de programes de butxaca. Dels 4.000 l'any passat enguany faran el dalt fins als 15.000.