«Els problemes s'estan estenent pel barri, i al carrer Nou de Santa Clara ja tenim també els mateixos problemes», explica Miquel Perramon, un veí d'aquest punt del barri. De fet, l'entitat veïnal de les Escodines ha comptabilitzat cinc pisos ocupats a l'entorn d'aquest car-rer i sospiten que en un també s'hi comercialitza droga, i el malestar creix.

Els símptomes que alguna cosa hi passa, segons explica, són clars. «Ocupacions de pisos per grups de joves i no de famílies, mirades intimidatòries que molts veïns intenten evitar i la nul·la relació d'aquests individus amb els ciutadans de l'entorn», explica Perramon. Aquesta realitat ja és palpable al carrer de Santa Clara. Tot i que al carrer dels Caputxins també hi ha pisos ocupats, a partir dels carrers de Sant Maurici i de la Barceloneta, els edificis més nous i les àrees verdes d'aquest altre sector dins del mateix barri de les Escodines transmeten la sensació que no hi ha els problemes amb els quals han de conviure els veïns que tan sols viuen a uns metres de distància.

Els darrers dies no hi ha hagut aldarulls ni veïns que molestessin en cap dels carrers on hi ha els focus de conflictivitat habitual. Alguns veïns creuen que l'augment de la vigilància policial hi ha ajudat. Divendres a la tarda, hi havia agents dels Mossos d'Esquadra patrullant per la zona i durant el cap de setmana patrulles de la Policia Local també s'hi han vist, malgrat que el sindicat del cos ha alertat que no té personal suficient per aplicar el pla de xoc previst per l'Ajuntament.