L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central organitza aquest dimecres la 2a Jornada Agroecològica de la Catalunya Central. Serà a partir de 2/4 de 4 de la tarda a la Torre Lluvià de Manresa i en el marc de la Festa del Tomàquet del Bages. Durant la jornada, coorganitzada amb l'Ajuntament de Manresa, s'hi presentaran les novetats de tres dels principals projectes relacionats amb la producció i el consum agroecològic que hi ha actualment en marxa a la Catalunya Central. En concret, dos de producció: els Espais Test Agraris i els serveis locals de suport a la pagesia, i un de consum, Supercoop, el nou supermercat cooperatiu de Manresa.

Els Espais Test Agraris està emmarcat en un projecte pel foment de la incorporació a la producció agrària i el relleu generacional. Es tracta d'una iniciativa amb un fort arrelament en altres països com França on l'economia social i solidària hi juga un paper important. En la jornada de dimecres s'explicaran algunes experiències, com la que ja s'està tirant endavant al Camp de Tarragona, a través d'Anaïs Sastre, de CoopCamp i Arran de Terra, però també s'explicarà què són i què s'està treballant actualment en aquest àmbit a la Catalunya Central, amb Laura Megías.

Pel que fa als serveis locals de suport a la pagesia, s'explicarà l'experiència en aquest camp per part d'ajuntaments com els de Navàs, Artés o Manresa, però que ja s'està estenent a altres municipis. Es tracta de serveis que treballen en xarxa per tal d'aportar un acompanyament a la pagesia, sigui de nova creació o ja constituïda, també amb la col·laboració de la cooperativa Arran de Terra. Jordi Almiñana, de l'Ajuntament de Navàs, serà qui en farà la presentació en la jornada d'aquest dimecres a Manresa.

Finalment, el grup promotor de Supercoop explicarà l'evolució en l'últim any, les últimes novetats en el projecte i en quin moment es troba. De fet, Supercoop té en part l'orígen, entre altres moments, de la 1a Jornada Agroecològica de la Catalunya Central que va fer-se el 25 de juliol de l'any passat també a Manresa.

Totes aquelles persones i iniciatives interessades en participar en la jornada poden formalitzar la inscripció en aquest enllaç.