Una setantena de pacients de la Fundació Althaia amb diabetis tipus 1 ja disposen dels nous dispositius de control de la glucosa, que permeten mesurar aquesta substància de forma contínua les 24 del dia. La utilització dels sensors millora tant el control de la malaltia com la qualitat de vida de les persones que la pateixen, que fins ara havien de punxar-se en diferents moments del dia per conèixer els nivells de glucosa.

L'accés a aquest nou tipus de monitoratge, que va a càrrec del departament de Salut a través del Servei Català de la Salut, es va desplegant per fases. Es va iniciar amb el lliurament dels sensors als menors de 7 anys diagnosticats de diabetis tipus 1, les embarassades amb diabetis tipus 1 i els pacients també amb diabetis tipus 1 en tractament amb bomba d'insulina amb hipoglucèmies de repetició i/o inadvertides. Una segona fase, que és la que s'està portant a terme actualment, inclou tots els joves fins a 18 anys.

És previst que més endavant es porti a terme una tercera fase, que inclourà les persones amb diabetis tipus 1 i risc d'hipoglucèmia sense límit d'edat.