La Plataforma en Defensa de les Pensions i els Drets de la Gent Gran ha qualificat d'«insuficients» els avenços dels contactes que manté amb l'Ajuntament de Manresa

Després de la trobada amb el nou govern d'ERC i JxManresa consideren que hi ha aspectes «que no queden clars o resten pendents de concretar».

Sobre els serveis d'atenció domiciliària, «ens diuen que amb pràcticament els mateixos recursos econòmics pretenen incrementar el nombre d'hores d'atenció a les persones que necessiten el servei i que són possibles increments addicionals», expliquen en un comunicat.

La Plataforma va manifestar que «no ho veiem gens clar i ens sembla insuficient» si el que es vol és que l'atenció domiciliària substitueixi o retardi l'ingrés de les persones a una residència.

En relació amb els pisos tutelats o amb serveis per a les persones grans que necessiten atenció però encara no requereixen anar a una residència, «la resposta de l'Ajuntament ha estat negativa», assegura la Plataforma, que insisteix que «aquest tipus de servei s'ha de tenir en consideració i, com a mínim, caldria fer un estudi de necessitats i persones interessades a la ciutat. Especialment persones grans que viuen soles i en males condicions d'habitatge».

En l'apartat de serveis complementaris, la Plataforma afirma que «l'Ajuntament pensa destinar el proper any pràcticament els mateixos recursos que en l'actual per al xec servei». Pel que fa a l'arranjament d'habitatges, «ens diuen que estan pendents del sistema d'aprovació i recursos de la Diputació», expliquen.

Davant de tot això, la Plataforma manifesta la seva voluntat de «seguir lluitant i dialogant per aconseguir els serveis i equipaments suficients i de qualitat perquè les persones jubilades i pensionistes i, en especial, les que tenen pocs recursos i pateixen dependència puguin tenir una vida digna».

La reunió tenia com a objecte tractar diverses demandes relacionades amb els propers pressupostos municipals per al 2020 i es referien a l'atenció domiciliària de les persones grans i dependents, la creació d'una nova residència i la concertació de places amb la Generalitat, els habitatges tutelats o assistits, la no amortització de les places públiques municipals residencials de Sant Andreu Salut i el xec servei i arranjaments d'habitatges per a persones grans i dependents.

Segons la Plataforma, el govern municipal es va mostrar comprensiu i va respondre positivament a algunes de les qüestions.

La Plataforma explica que el govern municipal no eliminarà cap de les places residencials municipals -actualment 18- que hi ha a Sant Andreu Salut procedents de l'antiga Residència Catalunya mentre no hi hagi un important augment de les places concertades per la Generalitat a Manresa.

A més, l'Ajuntament es compromet a la creació d'una comissió paritària de seguiment dels acords que es puguin adoptar amb la plataforma.