El carrer del Balç es va convertir, ahir a la tarda, en l'amagatall d'un missatge que Ignasi de Loiola va deixar fa prop de 500 anys. En això consistia l'escape room de les festes de Sant Ignasi «El misteri d'Ignasi de Loiola».

Una activitat que, malgrat ser de les novetats en què es tenia més confiança per captar públic jove i en família, va tenir un resultat agredolç: l'activitat es va desenvolupar amb èxit i els participants van desxifrar el missatge amagat en 50 minuts, però l'assistència de participants va ser molt minsa. De fet, l'objectiu era fer l'activitat en tres torns i, finalment, es va haver de reduir a una sola sessió amb una única família participant.

A les 5 de la tarda, la mare, el pare i els seus dos fills van seguir un circuit de pistes que es trobaven dins d'objectes amagats al llarg del carrer.

Cada objecte tenia gravat un codi numèric secret que calia desxifrar amb l'ajuda d'una taula de lletres i números que se'ls donava a l'inici de l'activitat.Codis secrets

Un cop tenien tots els codis traduïts, van poder descobrir el missatge que Ignasi de Loiola els va deixar en el seu pelegrinatge.

L'activitat la va organitzar l'empresa OrganitzemXtu, que es dedica a patentar experiències turístiques innovadores. Els responsables del carrer del Balç van acceptar la proposta de l'empresa i van cedir-los l'espai per fer aquesta activitat en el marc de les festes de Sant Ignasi.

Des de l'organització lamenten aquesta manca de participants, ja que creuen que activitats com aquestes són molt interessants per conèixer els racons més emblematics de la ciutat d'una manera més divertida en el marc del projecte ignasià Manresa 2022.

A Manresa s'ofereixen altres escape rooms com «El misteri de la Llum», al carrer de Sobrerroca; «La Clau», al passatge de Vilaseca Garriga i «El codi Houdini», a la Muralla de Sant Francesc, que aconsegueixen bona resposta de visitants.

En el cas del carrer del Balç, però, era la primera vegada que s'oferia una activitat així, i no ha tingut la resposta esperada en el seu primer intent.

Malgrat tot, des de l'oficina del carrer del Balç esperen seguir rebent propostes per donar a conèixer la història del pelegrí de Loiola i asseguren no tenir cap mena de dubte que, de cara als anys vinents, l'escape room millorarà en participació.