Té fans de totes les edats. En la signatura del llibre que acaba de treure Aleix Puig, el manresà que s'ha fet conegut per haver guanyat el concurs televisiu Masterchef, va demostrar que a la seva ciutat té nombrosos seguidors que estan alerta de tots els seus passos. Enriqueta Prunés, de 77 anys i veïna de Navarcles, s'hi va adreçar amb un exemplar. «A qui va dedicat?», li va preguntar el nou ídol dels fogons. «A mi!», exclamar la fan bagenca, mentre el Puig li contestava somrient, i mig sorprès, que si una àvia vol que li signi el llibre és per regalar-li, habitualment, a un nét o una néta.

La presència de Prunés en la signatura del llibre, que va congregar divendres al vespre un centenar de persones a l'Abacus, era la constatació que els cuiners que esdevenen celebritats no s'adrecen una franja d'edat concreta. I és que també hi havia nens acompanyats dels seus pares que, amb timidesa, li comentaven a Puig les seves impressions del programa televisiu que l'ha portat a ser conegut a arreu. L'última fan en arribar la cua va ser la manresana Mar García, que ni sabia que Puig signava el seu llibre. «Estava a Terrassa, a on treballo, una amiga m'ha enviat una foto l'Aleix. Al assabentar-me que estava aquí, he vingut corrents a buscar un exemplar perquè el signi. A casa meva seguim el programa i les meves filles, l'Abril i l'Arlet, d'11 i 7 anys i que estan de vacances en un poble a prop de Calatayud, estaran molt contentes quan els porti el llibre signat», explicava. Comentaris que semblen de fans d'una estrella de rock.

Era el segon dia que Puig signava llibres. La primera jornada va tenir lloc a Madrid, però divendres es mostrava molt orgullós de plasmar la seva signatura en exemplars que formaran part de les prestatgeries de cases de la seva ciutat.

«M'ha fet molta il·lusió veure-hi clients de la botiga. És maco veure que tota la família m'acaba reconeixent, pel fet que el programa tingui un públic tant ampli», explicava a aquest diari. En el llibre hi ha un perfil de Puig, anècdotes curioses de l'espai televisiu i, finalment i el que ocupa el gruix més importants, receptes de cuina. «Volia que hi haguessin plats fàcils de fer, explicant detalladament com s'elaboren i que, a la vegada, la presentació final fos molt bona», afegia el cuiner, content de parlar amb els seus seguidors.