El projecte Bages Jove, coordinat per Ampans i el Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació (CIO), ha culminat aquesta setmana amb la inserció laboral d'onze joves i el retorn als estudis de sis alumnes més del programa.

Ahir al matí es va dur a terme l'acte de cloenda al centre Ampans activa de Manresa, on, a banda d'alguns dels estudiants, hi van ser presents Emma Moreno, directora del Centre de Formació Pràctica de Lacetània; Toni Espinal, director d'Ampans; Cristina Cruz, regidora d'Ocupació; Josep Codina, director de la Joviat i Valentí Junyent, alcalde de Manresa. Tots ells van dedicar unes paraules als joves presents a l'acte; els van felicitar per la feina feta i els van encoratjar a mantenir una actitud viva i motivadora per aconseguir un bon lloc de treball.

Durant el curs, els estudiants han rebut formacions a mida en disseny i impressió 3D, robòtica i restauració i hoteleria. Tal com va dir Josep Codina, «una disciplina tan tradicional com és l'hoteleria també necessita obrir-se a les noves tecnologies per poder funcionar millor i tirar endavant».

El projecte ha culminat coincidint amb la 3a edició de la Festa del Tomàquet, i els estudiants han creat objectes com clauers o posatovallons amb motiu de la festa, que presentaran demà al Mercat del Tomàquet, a Puigmercadal.

Els joves també faran un taller demostració d'impressió 3D i es podrà veure un robot en acció programat pels estudiants, demà dissabte al Mercat del Tomàquet.