Hi ha mercat de lloguer a les Escodines, tot i que no arriba a l'oferta d'altres barris de Manresa. Sergi Garcia lloga habitacions en un bloc seminou que hi ha al carrer Sant Bartomeu, on s'uneix amb el carrer de les Escodines, a tocar de la plaça del Salt. El preu, 250 euros. L'interior del pis és espaiós, nou i segueix una línia moderna. «No em costa trobar gent per llogar les habitacions. Hi ha molta demanda, però és cert que la gran majoria dels interessats són persones de fora que no coneixen el barri», explica.

De fet, les habitacions que lloga tenen èxit, sobretot, entre joves que venen a Manresa un temps a estudiar o a treballar. Assegura que les persones que li lloguen una habitació mai no s'han queixat de la inseguretat al barri.

«Aquests llogaters de fora de la ciutat no tenen les idees preconcebudes de molts habitants de la ciutat», afirma Garcia. També ha rebut trucades de Creu Roja per si és possible llogar habitacions a refugiats que, a través del programa d'acollida, han arribat a la ciutat i s'hi han establert.

Les immobiliàries expliquen, també, que els clients que troben (ja sigui de lloguer o de venda) solen ser persones de fora que venen a viure a Manresa. De fet, els responsables de les agències expliquen que la majoria de pisos són de venda perquè si els pisos no estan reformats els pot acabar adquirint algú que els vulgui arreglar. En canvi, el llogater només anirà a un habitatge que estigui en condicions.