«Al llarg de la nit voltem per les festes, i si topem amb alguna persona que estigui patint una agressió, intentem buscar la millor opció per ajudar-la». Jofre Hernández i Aina Masdeu són Àngels de Nit. Abans de sortir, es posen una samarreta d'un to blau elèctric amb unes ales a l'esquena i volten per l'entorn festiu per prevenir els comportaments sexistes o el consum excessiu d'alcohol.

«La nostra tasca és estar pendent del que passa a l'entorn i ajudar els altres si ho necessiten, una actitud que podria adoptar tothom», destaquen. «Ningú hauria de ser còmplice de les agressions ni tampoc propiciar el consum d'alcohol dels menors i, en aquest sentit, queda molta feina per fer», lamenten.

Fa dos anys que acudeixen a les festes majors, a les revetlles de Sant Joan, als carnavals i a les festes de Cap d'Any que s'organitzen als pobles del Bages. Els mòduls d'integració social i d'animació sociocultural i turisme de l'institut Guillem Catà ofereixen una formació de vint hores als joves per esdevenir Àngels de Nit. «Es tracta d'una formació que s'hauria de poder oferir en més espais perquè necessitem més Àngels de Nit», remarquen. «És una tasca voluntària i sobre el terreny som pocs», apunten.

Expliquen que s'acosten a les persones d'una forma propera «sense la intenció de fer el paper de metges o policies». «Si detectem una agressió, fem un acompanyament a la persona afectada perquè conegui totes les opcions que té per resoldre la situació», afirmen. Alhora estan coordinats amb els serveis d'emergència.

Després de la seva trajectòria recorrent l'ambient festiu i informant els joves, tenen la sensació que la sexualitat i el gènere haurien de ser temes de pes a les escoles.