Diumenge de la setmana vinent, si els terminis previstos es compleixen, Alba Pio, responsable de la xurreria Alba del Passeig de Pere III, té previst aixecar la persiana amb el seu negoci renovat per dins i per fora.

Pio explica que ha decidit fer les millores coincidint amb l'acabament de les obres a la plaça de Simeó Selga, que just aquesta setmana s'ha inaugurat. Explica que si no hagués estat per això, no les hauria fetes, però ha considerat que ara que l'espai ha canviat de cara també ha arribat l'hora que ho faci la xurreria. El contrast entre la nova plaça i la seva instal·lació és un dels temes que ha empipat més els veïns de la zona.

Les millores inclouen la renovació del mobiliari interior i, a fora, pintar la persiana i el mur de tancament de la part posterior i instal·lar uns aplacats de fusta als laterals. En un d'ells, el negoci ha guanyat una finestra que abans no servia perquè hi havia un mur. També canvia el tendall i el cartell.

La xurreria obre els caps de setmana i, entre setmana, a banda del dimarts, que al matí tanca, i del dimecres, que està tancat tot el dia, també obre matí i tarda, tot i que Pio admet que a l'estiu no és estricta amb els horaris perquè amb la calor la clientela baixa.

Per fer les millores va sol·licitar llicència d'obres. El negoci data del 1977, any en què el responsable d'aleshores, el pare de Pio -el seu avi portava la xurreria de davant de Crist Rei, explicava ahir a Regió7- va demanar la primera llicència d'obres i d'activitat. Aleshores, el solar era privat.

Les obres de la plaça han deixat un nyap a tocar de la xurreria, on en lloc del formigó acolorit que caracteritza el terra, hi ha panots. Responsables de les obres van explicar als veïns crítics que era perquè, quan s'extingís el contracte del negoci, si hi feien obres, no malmetessin el terra. Aquesta informació, però, no lliga amb el fet que el contracte sigui a perpetuïtat i que si la responsable hi fa obres, la qual cosa és del tot lícita i permetrà integrar molt millor el negoci a la plaça, deu ser perquè té ganes de mantenir-lo.