L'any 2018 Creu Roja de Manresa va gestionar un pressupost d'1,1 milions d'euros. «Són molts cèntims», va dir ahir el president de l'assemblea, Miquel Riera. Va destacar que la meitat d'aquests diners els aporten els socis de l'entitat. Actualment en té 5.765. Una xifra que s'ha estancat els darrers anys i que fins i tot s'ha reduït molt lleugerament. Són 30 menys que no pas un any enrere.

Aquesta situació «ens fa estar alerta perquè si veiem que continua així ens obligarà a ser creatius per buscar altres fons de finançament», va anunciar.

Riera, però, va destacar que cal agrair les aportacions de la societat de Manresa i de la comarca del Bages i el Moianès «quan fem campanyes de recollida de materials, ja siguin productes higiènics o per la infància, mantes o joguines. Això ens permet no haver de destinar recursos propis a la compra d'aquests materials o haver-ne de destinar molts menys».

El popular Sorteig de l'Or va arrodonir les fonts de finançament pròpies de l'entitat. Aquesta vegada amb més de 111.060. Aquests diners es van destinar a projectes d'alimentació per a persones grans, a productes higiènics i també per comprar medicaments per a persones que no se'ls poden pagar.