Una solució recurrent a Manresa per fer més agradables carrers on han quedat a la vista els darreres de les cases o hi ha murs antiestètics és pintar-hi un mural. Amb aquesta idea, l'artista Susanna Ayala ha pintat plafons amb flors i els ha col·locat a cadascun dels balcons tapiats de l'edifici situat darrere l'hostal La Masia.

Segons ha pogut saber aquest diari, es tracta d'un bloc de pisos propietat de l'Ajuntament on no hi viu ningú i que s'ha d'enderrocar més endavant. El sistema de plafons s'ha fet, precisament, per no fer malbé les pintures quan s'esdevingui l'enderroc.

La intervenció artística és el resultat de la demanda de Tània Infante, propietària de l'esmentat establiment d'hostaleria situat a la Baixada dels Drets, per tal de millorar les vistes que s'obtenen des de les habitacions de l'hostal per la banda del darrere mentre no es dugui a terme l'enderroc de l'immoble, que està desocupat.

Infante explica que havia rebut queixes de clients de l'allotjament per l'estat d'abandonament de la finca i la brutícia acumulada als balcons. Això va fer que el consistori optés per tapiar-la.

La iniciativa d'Infante per fer més agradable a la vista l'edifici, en espera que vagi a terra, ha tingut la col·laboració de l'Ajuntament. Amb les pintures d'Ayala també es pretén, segons fonts del consistori manresà, «contribuir a embellir el Centre Històric de Manresa», en un sector urbà que ja ha estat objecte d'altres iniciatives semblants, en el marc del projecte Murs Plàstics.