Manresa s'ha convertit aquesta setmana en la destinació d'un grup de 48 turistes italians que estan fent un recorregut per les principals destinacions de turisme, com Montserrat, Saragossa i Lourdes. La Fundació Turisme i Fires de Manresa, que gestiona tot allò relacionat amb el turisme a la ciutat, els va fer el guiatge.

El grup, que anava acompanyat de dos capellans, va passar el matí a Montserrat, on van dinar, i a la tarda van visitar la capital del Bages, concretament el santuari de la Cova de Sant Ignasi i la basílica de la Seu, en una visita que va durar dues hores i que va du a terme en italià una de les guies de la fundació manresana.

La visita va ser sol·licitada per un operador de turisme italià especialitzat en circuits que va apostar per incloure ManresaEls visitants van valorar molt positivament l'estada, sobretot els espais que van veure i les explicacions de la guia, han destacat fonts de l'organització.

La Croix i jugadors de rugbi

No és la primera vegada, al llarg d'aquest any, que la capital del Bages atrau un grup de turistes estrangers. Durant el primer trimestre, dins les visites de grups i particulars, va acollir visites del diari catòlic francès La Croix i, al final del mes de març, de 55 jugadors de rugbi nord-americans.

Dins les visites escolars, sobresurten els 290 escolars jesuïtes de Barcelona que van fer un recoregut per la ciutat ignasiana entre el 12 i el 15 de març, tenint en compte l'elaborat operatiu que comporta la gestió d'aquestes visites tan nombroses.