Més de dos mesos després que la Renfe estrenés les obres de millora de l'estació de Manresa, els usuaris continuen sense tenir lavabos a la seva disposició al vestíbul perquè el bar, que és on són ubicats, continua tancat perquè el seu responsable va tenir un problema de salut i no va poder obrir coincidint amb l'estrena de la rehabilitació de l'equipament, el 31 de maig passat.

Segons informació recollida ahir al matí per aquest diari a treballadors de l'estació, la previsió és que el bar i, amb ell, els lavabos, estiguin operatius a partir del dilluns dia 19 d'aquest mes. Mentrestant, els viatgers s'han de recordar de marxar de casa amb la feina feta o esperar a pujar al tren, on sí que hi ha vàters.

Als FGC, cal demanar la clau

A l'altre servei ferroviari de Manresa, els FGC, la situació és diferent però tampoc no facilita les coses als viatgers. Els Catalans tenen tres parades a Manresa: el Baixador del carrer del Primer de Maig, el de Manresa Alta, on hi ha l'estació d'autobusos, i el de Viladordis. Al primer i al darrer no hi ha lavabos.

Al de Manresa Alta sí que n'hi ha, tal com han informat fonts dels Ferrocarrils, però la clau per entrar-hi la té l'agent de l'estació, que no està fix allà sinó que volta, de manera que si la persona que necessita anar als serveis té la sort que en aquell moment és a l'estació de Manresa Alta, li pot demanar i anar-hi, però, si resulta que en aquell moment és al Baixador, potser quan arribi i la hi pugui demanar, ja haurà marxat el tren. En aquest cas, els usuaris també tenen lavabos al tren, al primer i al darrer vagó.

A més a més, a diferència de la Renfe, hi ha l'estació d'autobusos a tocar, on hi ha lavabos. Aquí també hi va haver queixes d'usuaris i conductors de bus perquè el cap de setmana van treure el vigilant i s'havia d'esperar que obrís el bar.