L'Ajuntament de Manresa inicia dimarts de la setmana que ve els treballs del pla de xoc de l'espai urbà corresponents a aquest any 2019 i que tindrà una inversió global d'1 milió d'euros. La primera de les actuacions està adreçada a millorar les calçades de 22 vials de la ciutat, amb una superfície total de 15.805 m2 i una inversió de més de 430.000 euros. Posteriorment, és previst aprovar les propostes de millora de voreres i accessibilitat, i parcs infantils.

Les dues primeres actuacions -que l'Ajuntament ha canviat respecte al que havia anunciat inicialment aquest divendres a causa de canvis de programació d'última hora- tindran lloc els propers dies 13 i 14 d'agost a dos trams de la carretera del Pont de Vilomara i del carrer de Viladordis, treballs que tenen una durada prevista d'un dia i que generaran diverses afectacions de trànsit tant a la circulació de vehicles com als recorreguts del bus urbà, i que seran les següents.

Dimarts, 13 d'agost

Carretera Pont de Vilomara entre el carrer Sant Joan d'en Coll i carrer Trieta (inclòs cruïlla)

  • Es tallarà al trànsit de vehicles la Ctra. Pont de Vilomara entre el carrer Sant Joan d'en Coll i el carrer Ignasi Domènec (antic carrer Lluís Argemí de Martí). Els vehicles que circulin per ctra. Pont de Vilomara es desviaran per carrer Sant Joan d'en Coll en direcció a carrer Gaudí.
  • El carrer Trieta es regularà en cul de sac amb accés i sortida de vehicles per carrer Gaudí.
  • L'accés de vehicles al carrer Ignasi Domènec i Ctra. Pont de Vilomara (entre els carrers Trieta i Arquitecte Montagut) es realitzarà pel carrer Foneria (invertit de sentit de circulació) des del carrer Gaudí.
  • El servei BUS MANRESA modificarà el seu recorregut en la línia L1 Balconada modificarà el seu recorregut d'acord als desviaments de trànsit establerts. Parades anul·lades: Foneria, Roger de Flor, Espai Jove Joan Amades i M. Aurèlia Capmany.
  • És previst que les afectacions en aquest vial durin 1 dia

Dimecres, 14 d'agost

Plaça Sant Jordi

  • Es tallarà al trànsit de vehicles del carrer Bilbao entre carrer Caritat i Mossèn Jacint Verdaguer, i el tram de plaça Sant Jordi i carrer Joan Jorba entre carrer Mossèn Jacint Verdaguer i carretera de Vic.
  • El carrer Bilbao (tram entre c. Caritat i Mn. Cinto Verdaguer) es regularà en "cul de sac" amb accés i sortida des de carrer Caritat.
  • El servei BUS MANRESA modificarà el seu recorregut el la línia 4 Font - Valldaura sense anul·lar cap parada del servei.
  • Es previst que les afectacions en aquest vial durin 1 dia

S'actuarà en 22 carrers fins al 7 de setembre.

Per a la tria del conjunt d'actuacions l'Ajuntament ha tingut en compte l'auditoria de l'espai urbà feta entre el 2015 i 2016, que va derivar en el pla de xoc dels anys 2017, 2018 i 2019, i, al mateix temps, les visites als barris fetes els darrers mesos, per detectar de primera mà quines són les necessitats, i també per tal també de territorialitzar les actuacions a nivell global de ciutat.

En concret, els 22 carrers on s'actuarà fins al proper 7 de setembre són: Aneto, Armengou, Balconada, Cadí, Castellfollit, Circumval·lació, Creu Guixera, Dos de Maig, Font del Gat, Fra Jacint Coma i Galí, Josep Esteve, Narcís Monturiol, Països Catalans, Pere III, Pont de Vilomara, Riera Rajadell, Rosselló, Sant Jordi, Sant Llorenç de Brindisi, València, Viladordis i Xup. A banda d'aquests 22 emplaçaments inclosos dins el pla, també és previst fer dues actuacions més de millora d'asfaltat als carrers Forn i Bonsuccés.

En aquest plànol de situació podeu veure el conjunt d'actuacions previstes.

Totes les actuacions corresponen a espais de calçades, a excepció de la corresponent als recorreguts interiors del barri Pare Ignasi Puig, que suposen la millora d'un espai destinat als vianants, l'actuació a la Balconada -que preveu la pavimentació d'un espai de titularitat municipal com a aparcament provisional i la millora parcial de l'existent- i les actuacions als camins de Castellfollit i de la Riera de Rajadell -que corresponen a millores de la pavimentació de camins rurals. En qualsevol cas, es tracta d'actuacions amb unes característiques comunes, ja que es plantegen amb un paviment flexible d'aglomerat.