Dimarts vinent és previst que es restableixi el trànsit habitual a la carretera de Santpedor de Manresa. Ha estat tallada a la circulació rodada des del carrer de la Creu Guixera fins a la plaça de la Creu des de mitjan mes de juliol passat per renovar canonades d'aigua potable. En un primer moment es va fer la previsió que les obres durarien un mes i mig. I les hauran fetes en un mes.

Ha estat una afectació del trànsit que s'ha notat malgrat totes les alternatives habilitades. Els vehicles que circulen per la carretera procedents de la Bonavista es desvien pel carrer de la Creu Guixera, Llibertat i Dr. Trueta per accedir novament a la carretera de Santpedor. Des de les Bases de Manresa, l'accés ha quedat tallat a la mateixa plaça de la Creu i els vehicles continuen per l'avinguda per enllaçar amb el Creu Guixera, on tots aquests dies s'ha prohibit l'estacionament de vehicles. El servei del bus urbà també ha hagut de modificar els seus recorreguts i s'han anul·lat les parades de la plaça Mallorca i Valentí Almirall. Dimarts, la situació tornarà a la normalitat.

Els treballs han anat a càrrec d'Aigües de Manresa i han permès renovar les canonades d'aigua potable al tram del costat dels Dipòsits Vells. Les obres han suposat fer noves les canonades d'aigua en una superfície d'uns setanta metres de longitud, segons l'Ajuntament, entre els carrers Creu Guixera i Menorca.

Es tracta de canonades que tenien una antiguitat de 40 anys i que s'havien de renovar perquè havien quedat obsoletes, segons va informar en el seu moment, fet que ha obligat a obrir rases d'entre dos i tres metres de profunditat gairebé al mig de la carretera, i per això es va tallar al trànsit.