La posada en marxa del crematori de Manresa podria coincidir amb l'inici d'obres d'una altra incineradora al Bages, la que es construirà a Sant Fruitós de Bages, al terreny que hi ha a tocar del cementiri. L'espai està aplanat i net des del principi de juny, tal com ja va explicar aquest diari (vegeu Regió7 del 8 de juny), i la construcció podria començar de forma imminent.

La promotora de l'equipament, Eternam Serveis Funeraris, va fer trasplantar una trentena d'arbres que hi havia al solar on s'edificarà. La voluntat és preservar aquestes espècies i integrar-les al futur Parc dels Records, una àrea enjardinada d'uns 15.000 metres quadrats que s'habilitarà dins del mateix recinte funerari. De moment, els arbres afectats s'han plantat en un viver provisional fins que es puguin recol·locar.

La comarca passarà, doncs, de no tenir cap planta incineradora de cadàvers a tenir-ne dues un cop construïdes les de Manresa i Sant Fruitós. Ara, els crematoris més propers són a Igualada, Olesa de Montserrat, Vic i Terrassa.