La presidenta de la UBIC, Tània Infante, reconeix que no està quantificat el nombre de comerços que munten parada la nit de la Shopping Night, i opina que «falta voluntat política» a l'hora de controlar els establiments que obren tot i no disposar de llicència per ocupar la via pública.

Tot i que l'any passat l'Ajuntament de Manresa va denunciar, en declaracions de l'ex-regidor de Comerç Jaume Arnau, que es preveia que un centenar de comerços no adherits a la UBIC obrissin sense permís, Infante assegura que no hi ha dades de quants són en realitat els botiguers que no disposen de llicència. Tampoc la policial local en fa un control i, per tant, no els multa, malgrat que Infante no creu que la via adequada sigui sancionar els botiguers. «A vegades n'hi ha que ho fan sense haver pagat ni demanat la llicència, per desconeixement», diu.

Per poder obrir durant la Shopping no cal permís, perquè l'Ajuntament sol·licita autorització per a tota la ciutat, però sí que és necessari per treure el material al carrer, ja que s'ocupa la via pública, així com per organitzar activitats al carrer com ara actuacions musicals o l'exposició de vehicles. En el cas de pertànyer a la UBIC o una altra associació comercial, normalment és la mateixa entitat qui demana les llicències i cobra les taxes corresponents als seus socis.