Jordi Cuixart ha tornat aquest vespre a la presó de Lledoners després de dos dies ingressat a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, on dimecres va ser operat a l'oïda d'una dolència no greu.

Cuixart ha estat hospitalitzat en una habitació individual normal d'una de les plantes de la part nova del centre. Estava acompanyat per la seva esposa que, consultada per aquest diari, ha declinat fer cap declaració, i pel seu fill. Ha estat custodiat discretament per dos mossos de paisà. A l'accés de l'hospital no hi havia res que suggerís la presència de cap pacient especial al centre.

Segons ha avançat aquest matí Regió7, Cuixart va sortir ahir al matí del centre penitenciari de Lledoners per ser intervingut quirúrgicament, ahir mateix, a l'hospital de Manresa. Ho va fer acompanyat pels Mossos d'Esquadra, que el van custodiar durant l'operació i que el vigilen mentre duri el seu ingrés a Sant Joan de Déu, segons han explicat des del departament de Justícia a aquest diari.

El departament de Justícia ha informat a Regió7 que l'ingrés del president d'Òmnium es va produir quan va rebre autorització del Tribunal Suprem. Es tracta d'una operació no urgent, programada prèviament. L'afecció per la qual se l'ha intervingut no és greu i no es preveu que l'estada a l'hospital sigui llarga.

Permís pel naixement del fill de Cuixart

Segons ha informat ACN, precisament ahir es va saber que el Suprem no es posicionarà encara sobre si el president d'Òmnium podrà o no anar al naixement del seu segon fill i acompanyar la mare de la criatura en els dies posteriors al part, tal i com ha sol·licitat. La Sala de Vacances del Tribunal Suprem va acordar ahir que resoldrà sobre aquest permís extraordinari de sortida «un cop es tingui constància de la proximitat del part».

En una provisió, el tribunal recorda que el naixement està previst en principi per al proper 22 de setembre i, per tant, esperarà a pronunciar-s'hi quan estigui més pròxim. Així mateix, recull que el permís compta amb informe favorable a la concessió tant de la Junta de Tractament de la presó com de la Fiscalia.