El mateix dia que Jordi Cuixart va passar pel quiròfan, dimecres al matí, el Tribunal Suprem va anunciar que no es posicionarà sobre la petició del president d'Òmnium d'assistir al naixement del seu segon fill i poder estar amb la seva companya els dies posteriors al part, tal com ha sol·licitat. El part s'espera que sigui les dar-reres setmanes de setembre.

La Sala de Vacances del Tribunal Suprem va acordar que només resoldrà sobre aquest permís extraordinari de sortida «un cop es tingui constància de la proximitat del part».

En una provisió, el tribunal recorda que el naixement de la criatura és previst en principi per al proper 22 de setembre i, per tant, esperarà a pronunciar-s'hi quan falti menys. Així mateix, recull que el permís té un informe favorable a la concessió tant de la Junta de Tractament de la presó com de la Fiscalia.

La Fiscalia es va mostrar favorable al permís de Jordi Cuixart, que compleix presó preventiva des del dia 16 d'octubre del 2017 per la causa del procés independentista a Catalunya, «quan es produeixi el naixement, amb la durada i les condicions que les circumstàncies concretes del cas demanin», però «amb les mesures de seguretat adequades».