Acció Sindical del Bages rebutja que el cuiner manresà Jordi Cruz sigui el pregoner de la Festa Major de Manresa. L'organització, vinculada a l'Ateneu La Sèquia, ha fet públic un comunicat en el qual assegura que no representa els interessos i la realitat de la majoria de veïns i de veïnes de la ciutat. Critica que Cruz defensés que hi pugui haver aprenents sense cobrar als restaurants famosos, una polèmica de fa dos anys.

Per a Acció Sindical «no és tolerable que des de les institucions públiques es promoguin discursos que normalitzen el treball no remunerat».

Per això demana que Jordi Cruz no sigui el pregoner i ha convocat una concentració de rebuig a aquest acte a la plaça Major de Manresa el mateix dia i hora que el cuiner manresà i presentador de Masterchef pronunciarà el pregó a la sala de plens de l'Ajuntament. Serà el dissabte dia 31, a 2/4 d'1 del migdia.

Acció Sindical del Bages és una organització assembleària que es va donar a conèixer a principis d'aquest any. El seu objectiu és posar al centre de la mobilització social com a forma de lluita sindical.