Mirar la televisió com a mínim a 3 metres de distància; les pantalles a 30 centímetres, amb una bona il·luminació externa, i descansar cada 30 minuts i estimular la visió de profunditat. Són alguns dels consells de la campanya de la Fundació Althaia per tenir una bona salut visual davant l'increment de les persones que tenen miopia a causa de l'excés d'atenció a les pantalles. Hi ha col·laborat el servei d'Oftalmologia.

Segons la responsable de la Unitat de Joc Patològic i Altres Addiccions no Tòxiques d'Althaia, Dominica Díez, a la Xina ja hi ha un 72 % dels estudiants que tenen miopia, i hi ha estudis que preveuen que el 2050 un 80 % de la població mundial en tindrà.

L'agudesa visual és un altre dels factors que desaconsellen que els menors facin un ús excessiu de les pantalles i que en el cas dels més petits de 2 anys ni les vegin. «Un nen no hi veu perfectament en 3D fins passats els 12 anys. Un nen petit no entén el que veu, només elements que apareixen i desapareixen. Però no segueix la seqüència i el seu cervell no és prou madur per processar-ho». Queden enlluernats. Res més.