Segons xifres de la protectora de Manresa, que Regió7 ja va publicar el mes de juliol (vegeu edició del dia 5), actualment hi ha el 70% més de gossos que l'estiu de l'any passat. Mentre que l'agost del 2018 hi havia una setantena de gossos, ara n'hi ha més de 120. I ni una gàbia buida, segons responsables de les instal·lacions.

Els animals que viuen a la protectora provenen, a banda de Manresa, d'altres municipis propers com Sant Joan de Vilatorrada i Callús. Des de l'Aixopluc assesguren que els darrers anys no han experimentat puntes d'abandonaments abans de l'estiu o abans de festes, com era habitual fa un temps, sinó que es tracta d'una problemàtica constant. Per constatar l'augment de gossos abandonats, destaquen que fa dos anys n'hi havia entre 50 i 60, mentre que ara la xifra supera de llarg el centenar.

Pel que fa als gats, donen acollida a més de 400. Recentment, n'han recollit una quarantena que vivien als voltants de l'antiga fàbrica de l'Alcoholera de Manresa, a tocar de l'estació d'autobusos, on és previst que s'hi construeixin pisos. També ha acabat a la protectora una colònia de 70 gats que hi havia en una casa abandonada de la mateixa zona.