Un altre àmbit que la Fundació Sant Andreu Salut està potenciant és la seva condició d'hospital col·laborador universitari.

Després de segellar solemnement la incorporació de Sant Andreu Salut al projecte universitari de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, els estudiants han de formar part de forma cada cop més important del dia a dia dels serveis.

La institució que té com a director general Manel Valls recorda que el camí recorregut fins ara per Sant Andreu Salut en el camp de la geriatria l'ha situat com una institució referent a la Catalunya Central.

Però lluny de conformar-se amb la solvència que aporta ser el primer centre d'atenció sociosanitària de l'estat espanyol acreditat segons la norma ISO, l'Hospital de Sant Andreu afegeix més pes a la col·laboració entre Manresa i Vic per projectar una universitat consolidada com a referent territorial cap al conjunt del país i la internacionalització.

Per a Sant Andreu Salut és important continuar «en constant evolució, gràcies també al fet que som hospital col·laborador universitari, per situar-nos com a model d'èxit en l'àmbit d'atenció intermèdia a tot el país».

El director general de la Fundació, Manel Valls, ja va deixar ben clar la ferma aspiració a «tenir un paper en la implantació de la facultat de Medicina en l'àmbit de la geriatria».

La col·laboració inclou diferents àmbits, com la formació acadèmica, la recerca, la transferència de coneixement i la innovació, la formació de postgrau i la internacionalització.