Malgrat els episodis de pluja que hi va haver ahir a Manresa, els treballs de pavimentació del passeig de Pere III i el carrer Creu Guixera es van poder fer amb normalitat. La previsió de mal temps i que en qualsevol moment pogués caure una tempesta van fer témer que els treballs previstos s'haguessin d'ajornar.

No va ser així. Es van poder dur a terme amb normalitat i fins i tot els treballadors de l'obra van agrair que refresqués tenint en compte que treballen amb asfalt i a altes temperatures, segons van explicar a Regió7.

Els treballs de pavimentació que es realitzen dins el pla de xoc per millorar l'espai públic de la ciutat es va acostar ahir al centre de Manresa. Durant el matí es van pavimentar diversos trams del passeig de Pere III.

En sentit baixada es van concentrar en diversos punts entre la Bonavista el carrer Sèquia. La circulació en tot aquest tram es va tancar al trànsit a primera hora del matí i es va poder reobrir cap a les 12 del migdia. En sentit pujada en direcció a la Bonavista es va restringir la circulació entre la plaça Espanya i el carrer Sèquia. En tots dos casos es van habilitar recorreguts alternatius. Això no va evitar, però, que es generessin algunes cues de vehicles a la carretera de Santpedor en direcció a la Bonavista o a la mateixa rotonda. No engolia prou cotxes.

Per fer les obres de pavimentació primer passa una fresadora pel lloc que s'ha de pavimentar per treure l'asfalt vell. Aquest es tira directament al remolc d'un camió. Després tota la zona es rega amb amb el que s'anomena un lligant adherent perquè la capa vella i la nova quedin fixades una a l'altra. Per sobre hi passa la màquina d'asfaltar, que és la que estén l'asfalt que transporten camions. Normalment tapat amb un tendal per mantenir al màxim la seva temperatura, que sol ser d'entre 140 i 150 graus. Darrere de la màquina asfaltadora hi passen les compactadores. En alguns punts, com els més pròxims a les voreres, l'asfalt vell es retira amb màquines piconadores manuals.

És un procés ràpid que va permetre que ahir els operaris que van pavimentar els dos trams del passeig de Pere III es desplacessin posteriorment al Creu Guixera per dur a terme la mateixa operació. Es va pavimentar entre el carrer Llibertat i la carretera de Santpedor. En 24 o 48 hores tota la part pavimentada se senyalitzarà amb pintura.